Ishtar.Tasks configuratie instellingen (admin)

Settings scherm

Het configuratie gedeelte is alleen toegankelijk voor gebruikers met beheerdersrechten. Enkel administrators kunnen via de instellingenknop image-png-Feb-07-2024-10-44-32-0652-AM in het navigatiemenu, naar deze pagina navigeren. Het configuratie gedeelte bestaat uit 2 tabbladen, namelijk:

Beheren van alle statussen

In het tabblad statussen heeft u een overzicht  van alle statussen die kunnen gekoppeld worden aan een taak. In Ishtar.Tasks zijn al enkele standaard statussen toegevoegd, welke u nog kan wijzigen en uitbreiden naar de wensen van uw organisatie.

Indien u één van de bestaande statussen wenst te wijzigen of de lijst wenst uit te breiden, klikt u op de knop "Bewerken" (Edit) in de actiebalk. Vervolgens kunnen alle statussen in het overzicht worden bewerkt, alsook de volgorde kan worden aangepast.

Om een nieuwe status toe te voegen, klikt u op de knop "Status toevoegen". Voer een naam in voor de gewenste status en selecteer een kleur. Als het een definitieve status betreft die aangeeft dat de taak is voltooid, vinkt u het vakje "Eindstatus" aan.

Zodra u zich in de bewerk modus bevindt, kan u alle statussen in het overzicht wijzigen naar wens.

Ook de volgorde van de statussen kan hier bepaald worden. Deze bepaald de volgorde van alle statussen in de dropdown "Status" en op het kanban board.

Als u één of meerdere statussen wenst te verwijderen, kunt u op de  knop naast de gewenste status klikken. Hierna wordt u om een bevestiging gevraagd. Als u zeker bent van uw beslissing, moet u deze actie nogmaals bevestigen.

U kan alleen een status verwijderen indien er geen enkele taak zich in die status bevindt.

Beheren van alle taak batches

In het tabblad batches heeft u een overzicht van geconfigureerde taak batches. Deze maken het mogelijk om werderkerende taken op een geautomatiseerde manier aan te maken.

Wat is een batch? Het is een groep van één of meerdere template taken, waarvan al deze taken op een gewenst tijdstip automatisch worden aangemaakt, op voorwaarde dat de batch nog actief is. Een batch is enkel actief zolang deze niet manueel wordt gedeactiveerd, de start datum in het verleden ligt en de eind datum niet voorbij is. Indien een taak groep om een bepaalde reden tijdelijk niet meer dient aangemaakt worden, kan u deze tijdelijk deactiveren via een checkbox.

Elke taak die automatisch zal aangemaakt worden (op basis van de frequentie per batch), zal een kopie zijn van de template taak. De startdatum van de taak zal gelijk zijn aan de dag waarop de taak wordt toegevoegd. De deadline wordt automatisch ingevuld op basis van de dag waarop de taak toegevoegd wordt + de termijn tussen de startdatum en deadline die is ingesteld op de template taak.

🔔 Op dit moment kunt u enkel batches met taken configureren. De taken worden nog niet automatisch aangemaakt op het gewenste tijdstip, deze functionaliteit is nog niet beschikbaar.

Om een nieuwe batch toe te voegen, klikt u op de knop "Batch toevoegen". Voer een naam in voor de gewenste batch en selecteer vervolgens alle taken die tot deze batch moeten behoren. Hierna bepaalt u de periode waarin alle geselecteerde taken automatisch moeten aangemaakt worden. De startdatum wordt automatisch ingevuld met de huidige datum. De einddatum bepaald dan weer het einde van de periode. Als een batch permanent moet blijven bestaan, hoeft u geen einddatum te bepalen. Als u deze batch voor een beperkte periode maakt, selecteert u de gewenste einddatum. Een nieuwe batch is standaard meteen actief; als dit niet gewenst is, vinkt u het selectievakje uit.

Vervolgens bepaald u de frequentie, hierbij kan u kiezen uit de volgende opties:

• Eén malig: alle taken in deze batch zullen maar één keer automatisch toegevoegd worden, op de gewenste startdatum van de batch.
  • Dagelijks: alle taken in deze batch worden om de door u ingestelde aantal dagen aangemaakt.
  • Wekelijks: alle taken in deze batch worden om de door u ingestelde aantal weken aangemaakt. Hierbij dient u minimaal één weekdag te selecteren waarop de taken moeten worden aangemaakt.
  • Maandelijks: alle taken in deze batch zullen aangemaakt worden in één van de geselecteerde maanden. Vervolgens kiest u één van de volgende mogelijkheden:
    • Dagen: hierbij dient u minimaal één weekdag te selecteren, waarop de taken aangemaakt moeten worden.
    • Op de: Indien de taken maandelijks maar één keer op een specifieke datum moeten worden aangemaakt, kiest u voor deze optie. Selecteer vervolgens de gewenste dag in de maand en bepaal of het een kalenderdag of werkdag moet zijn. bvb: de eerste werkdag of kalenderdag van de maand.
Om de instellingen van een batch weer te geven en/of te wijzigen, klikt u op de knop naast de gewenste batch. Hierdoor worden alle instellingen van de geselecteerde batch weergegeven in een pop-up formulier. Vervolgens kan u iedere instelling aanpassen van de batch en template taken toevoegen of verwijderen. Nadat u de gewenste wijzigingen heeft aangebracht, kunt u deze opslaan door op de knop "Opslaan" te klikken. Deze aanpassingen hebben natuurlijk enkel invloed op de toekomstige aangemaakte taken.

Als een bepaalde batch niet langer moet worden uitgevoerd, kunt u deze deactiveren in de instellingen van de betreffende batch of volledig verwijderen via de  knop naast de gewenste notificatie. Als u zeker bent van uw beslissing, dient u deze actie nogmaals te bevestigen.