Aan de slag (admin)

In dit artikel worden alle stappen uitgelegd om van start te gaan met Istar.365 binnen uw organisatie.

Er zijn 2 manieren om licenties voor onze Ishtar producten aan te kopen:

- contacteer sales@processdelight.be

- koop de app aan via onze webshop (preview)

Voorbereiding

Ter voorbereiding van het installatieproces kan u de volgende informatie al doorgeven aan onze collega's om het proces te versnellen.

- Bedrijfsnaam: ProcessDelight

- Email adres van een Global Administrator van Azure: naam@processdelight.be

- SharePoint site: processdelight.sharepoint.com

- Aantal licenties: 100

Installatie

Nadat u uw eerste licenties hebt aangekocht via onze webshop of sales afdeling voor Ishtar.365 en uw betaling is afgerond, zou u een email hebben ontvangen (controleer ook uw spam folder). Om van start te gaan met de installatie, klikt u op de link die u kan terugvinden in de email van uw order.

Opgelet: onderstaande stappen dienen uitgevoerd te worden door een global administrator. Ga niet verder indien u deze rol binnen de Microsoft omgeving van uw organisatie niet heeft en contacteer één van jullie global administrators.

Nadat u op de link geklikt hebt, zal u gevraagd worden om in te loggen en verder installatie stappen te doorlopen. Klik op de “Login” knop om verder te gaan en log in met uw Microsoft werk account. Meer informatie betreft het in loggen, vind u in het hoofdstuk "Inloggen" in de handleiding van Ishtar.365.

Na het inloggen zal onderstaande pop-up weergegeven worden. Hier worden alle producten die u net aangekocht hebt opgelijst en de organisaties waartoe u behoord. Enkel indien uw account ook deel uitmaakt van andere organisaties, zullen hier meerdere opties weergegeven worden. Selecteer de organisatie waarvoor u Ishtar.365 heeft aangekocht en klik op de "Submit" knop om verder te gaan.

Picture6-1
Picture19

In een 2de pop-up dient u nog een bevestiging te geven dat de geselecteerde informatie juist is. Met deze bevestiging controleren wij dat de aankoop ook gebeurde met het email adres waarmee u bent ingelogd.

Picture18

Indien het email adres niet overeenkomt, dient u het email adres dat u opgaf bij uw aankoop in te voeren in het voorziene invoerveld.

Picture17In de volgende stappen dient u als globale administrator toestemming te verlenen aan de applicatie Ishtar.365, om bepaalde acties te mogen uitvoeren in de Microsoft omgeving van uw organisatie. Meer info van elke nodige actie kan u telkens terugvinden door op het vinkje voor de beschrijving te klikken of in het overzicht hieronder. Duid het selectie vakje “Consent on behalf of your organization” aan en klik op de knop “Accept” om verder te gaan. Deze stap dient u te herhalen voor alle nodige acties waarvoor u toestemming dient te geven.

Na uw toestemming wordt Ishtar.365 alsook de applicaties die tegelijk heeft aangekocht geinstalleerd. Hierbij worden alle nodige tabellen aangemaakt in uw omgeving en SharePoint omgeving.

Vanzodra de applicatie volledig is geïnstalleerd kan u van start gaan met het aanpassen van de look & feel van Ishtar.365, de configuratie van de eerste tegels, het toekennen van uw aangekochte licenties aan gebruikers en het beheer van gebruikers en groepen. Al deze instellingen kan u terugvinden in het configuratie gedeelte. Verder info vind u in de configuratie handleiding.

Overzicht nodige rechten voor installatie van onze Ishtar apps:

Aanmelden en lezen van uw gebruikers profiel

Hiermee kunnen gebruikers zich aanmelden bij de app en kan de app het profiel van aangemelde gebruikers lezen. Hiermee kan de app ook de basisbedrijfsinformatie van aangemelde gebruikers lezen.

Toegang tot de PowerApps Service API

Geeft toegang tot alle routes in de PowerApps Service API*.

Toegang tot Azure Servicebeheer als organisatiegebruikers

Hiermee krijgt de applicatie toegang tot de Azure Management Service API als gebruikers in de organisatie*.

Volledige controle over alle siteverzamelingen Staat de app toe om volledige controle te hebben over alle siteverzamelingen zonder een aangemelde gebruiker*.
Toegang behouden tot gegevens waartoe je de app toegang hebt gegeven Hiermee kan de app de gegevens zien en bijwerken waartoe je toegang hebt gegeven, zelfs als gebruikers de app momenteel niet gebruiken. Dit geeft de app geen extra rechten*.
Alle groepen lezen en schrijven Hiermee kan de app groepen aanmaken, alle groepseigenschappen en lidmaatschappen lezen, groepseigenschappen en lidmaatschappen bijwerken en groepen verwijderen. Hiermee kan de app ook conversaties lezen en schrijven. Al deze bewerkingen kunnen door de app worden uitgevoerd zonder een aangemelde gebruiker*.
Lezen en schrijven naar alle app catalogi Hiermee kan de app apps in de app-catalogi maken, lezen, bijwerken en verwijderen zonder een aangemelde gebruiker*.
Verzend een teamworkactiviteit naar een willekeurige gebruiker Hiermee kan de app nieuwe meldingen maken in de teamworkactiviteitenfeeds van gebruikers zonder dat een gebruiker is aangemeld. Deze meldingen kunnen mogelijk niet worden ontdekt of worden bijgehouden of vallen niet onder het nalevingsbeleid*.
Organisatie-informatie lezen Hiermee kan de app de organisatie en gerelateerde bronnen lezen, zonder een aangemelde gebruiker. Gerelateerde bronnen omvatten dingen zoals geabonneerde skus en tenant branding informatie*.
Alle chatberichten lezen en schrijven Staat een app toe om alle chatberichten in Microsoft Teams te lezen en te schrijven, zonder een aangemelde gebruiker*.
Volledig profiel van alle gebruikers lezen en schrijven Hiermee kan de app gebruikersprofielen lezen en bijwerken zonder dat een gebruiker is aangemeld*.
Lezen van de lijsten met relevante personen van alle gebruikers Hiermee kan de app de gescoorde lijst met relevante mensen van elke gebruiker lezen, zonder dat de gebruiker is ingelogd. De lijst kan lokale contactpersonen bevatten, contactpersonen van sociale netwerken, het telefoonboek van je organisatie en mensen uit recente communicatie (zoals e-mail en Skype)*.
Alle chatroomberichten lezen Hiermee kan de app alle kanaalberichten in Microsoft Teams lezen*.
Mail lezen en schrijven in alle mailboxen Hiermee kan de app mail aanmaken, lezen, bijwerken en verwijderen in alle mailboxen zonder een aangemelde gebruiker. Bevat geen toestemming om mail te versturen*.
Verstuur mail als elke gebruiker Hiermee kan de app mail versturen als een willekeurige gebruiker zonder dat deze is ingelogd*.
Agenda's lezen en schrijven in alle mailboxen Hiermee kan de app gebeurtenissen van alle agenda's maken, lezen, bijwerken en verwijderen zonder dat een gebruiker is ingelogd*.
Online vergaderingen lezen en maken Staat de app toe om online vergaderingen te lezen en aan te maken als een applicatie in jouw organisatie*.
Alle groepslidmaatschappen lezen en schrijven Hiermee kan de app een lijst maken van groepen, basiseigenschappen lezen, het lidmaatschap lezen en bijwerken van de groepen waartoe deze app toegang heeft zonder een aangemelde gebruiker. Groepseigenschappen en -eigenaars kunnen niet worden bijgewerkt en groepen kunnen niet worden verwijderd*.
Volledige controle over alle siteverzamelingen Hiermee heeft de app volledige controle over alle siteverzamelingen zonder een aangemelde gebruiker*.
Een lijst van alle teams opvragen Krijg een lijst van alle teams, zonder een aangemelde gebruiker*.
Leden toevoegen aan en verwijderen uit alle teams Toevoegen en verwijderen van leden uit alle teams, zonder een aangemelde gebruiker. Maakt het ook mogelijk om de rol van een teamlid te wijzigen, bijvoorbeeld van eigenaar naar niet-eigenaar*.
Leden toevoegen aan en verwijderen uit alle kanalen Toevoegen en verwijderen van leden uit alle kanalen, zonder een aangemelde gebruiker. Maakt het ook mogelijk om de rol van een lid te veranderen, bijvoorbeeld van eigenaar naar niet-eigenaar*.
Geïnstalleerde Teams-apps lezen voor alle gebruikers Staat de app toe om de Teams-apps te lezen die geïnstalleerd zijn voor elke gebruiker, zonder een aangemelde gebruiker. Geeft niet de mogelijkheid om applicatiespecifieke instellingen te lezen*.
Teams maken Staat de app toe om teams te maken zonder een aangemelde gebruiker*.
Lezen van alle chatberichten Hiermee kan de app alle één-op-één- en groepschatberichten in Microsoft Teams lezen, zonder een aangemelde gebruiker*.
Leden toevoegen aan en verwijderen uit alle chats Leden toevoegen aan en verwijderen uit alle chats, zonder een aangemelde gebruiker*.
Chats maken Staat de app toe om chats aan te maken zonder een aangemelde gebruiker*.
  * Dit is een toestemming die nodig is om toegang te krijgen tot je gegevens in ProcessDelight.