Settings scherm
Het configuratie gedeelte is enkel toegankelijk voor gebruikers met administrator rechten. Enkel administrators kunnen via de settings-knop in het navigatiemenu, naar deze pagina navigeren. Het configuratie gedeelte bestaat uit 4 tabbladen, namelijk:
- Tegelpagina's (Tile pages)
- Licenties (Licences)
- Groepen (Groups)
- Personalisatie (Personalization)
Beheren van alle tegels en tegelpagina’s
In het tabblad tegelpagina’s heeft u als administrator een overzicht van alle pagina’s en tegels die geconfigureerd werden binnen uw organisatie. Aan de linkerkant worden alle pagina’s die reeds aangemaakt werden, opgelijst. De allereerste keer zal u enkel maar de homepagina zien in het overzicht (herkenbaar via het volgende icoontje: ).
Wanneer we een pagina aan de linkerzijde selecteren, worden de details en tegel groepen die geconfigureerd zijn voor deze pagina weergegeven. Door een tegel groep te selecteren wordt er een derde sectie weergegeven met de details van de geselecteerde tegel groep en ook alle tegels die tot deze groep behoren. Door een tegel te selecteren worden alle details van de geselecteerde tegel, weergegeven in de laatste sectie.
U kan meerdere pagina’s, groepen en/of tegels gaan toevoegen, bewerken en verwijderen tegelijkertijd. Telkens wanneer u op de save knop klikt wordt de gehele configuratie opgeslagen. U hoeft dus niet elke wijziging apart op te slaan.
In sommige gevallen, wanneer er nog ergens iets niet correct is zal u niet kunnen opslaan. Het volgende icoontje wijst u erop, waar dat er 1 of meerdere invoervelden nog niet (juist) ingevuld zijn.
Hoe u tegelpagina’s en tegels kan configureren staat hieronder beschreven en komt ook uitgebreid aan bod in de volgende video: Hoe kan ik tegels en tegelpagina’s aanmaken?
Tegel pagina:
Om een nieuwe pagina toe te voegen, klikt u op de knop bij het overzicht van alle pagina’s. Vervolgens wordt er onderaan in de lijst een nieuwe pagina toegevoegd. U kan meteen de naam van de pagina ingeven in het invoerveld van de pagina naam. Voor het wijzigen van een pagina selecteert u de gewenste pagina, waarna de details van die pagina worden weergegeven.
Onder de naam van de pagina, kan u ervoor kiezen om deze als homepagina weer te geven. Indien u op de knop “Bewaren als homepagina” (Make homepage) klikt, zal het naast de eerste pagina, verspringen naar de pagina die wordt aangemaakt. De tegels die u nog wenst te gebruiken vanop de vorige home pagina, zal u later kunnen toevoegen onder de gewenste groep.
“Standaard” (default) of intranet: Hier kan u bepalen hoe deze pagina wordt weergegeven. Enkel bij de keuze intranet, dient u een link te plaatsen naar de gewenste intranet pagina of website van uw bedrijf. In afbeelding A & B kan u even vergelijken hoe de weergave verschilt tussen de standaard en intranet weergave.
Indien u een tegelpagina wenst te verwijderen, selecteert u de gewenste tegelpagina. Bij de info van de tegel pagina kan u op de delete-knop klikken. De tegelpagina is nu gemarkeerd om te verwijderen. U kan deze actie op dit moment nog ongedaan maken door nogmaals op dezelfde knop te klikken. De tegelpagina is pas volledig verwijderd na het opslaan van de hele tegel configuratie. Opgelet: bij het verwijderen van een pagina zal ook elke tegelgroep op deze pagina verwijderd worden, alsook alle tegels.
Onder de weergave opties ziet u een overzicht van de tegel groepen die op de geselecteerde tegelpagina zijn toegevoegd.
Tegel groep:
Een tegel groep is een groep van 1 of meer tegels. U kan meerdere groepen op een tegel pagina configureren om een onderverdeling te maken. Om een nieuwe groep toe te voegen, klikt u op de knop bij het overzicht van de tegel groepen. Vervolgens wordt er onderaan in de lijst een nieuwe groep toegevoegd. U kan meteen de naam van de groep ingeven in het invoerveld van de naam. Voor het wijzigen van een groep selecteert u de gewenste groep, waarna de details van die tegel groep en alle toegevoegde tegels worden weergegeven.
“Uitgeschakeld” (Disabled): Onder de naam van de tegel groep, kan u ervoor kiezen om de tegel groep al dan niet uit te schakelen. Waarvoor zou u deze kunnen uitschakelen? Wanneer u een nieuwe groep met veel tegels aan het configureren bent en de gebruikers van Ishtar.365 deze pas mogen zien als u volledig klaar bent met de configuratie of wanneer de tegel groep tijdelijk niet meer weergegeven moet worden.
“Titel verbergen” (Hide title on page): Om de titel van de groep niet weer te geven op de tegel pagina, vinkt u de voorziene checkbox aan.
Als u een tegelgroep wenst te verwijderen, selecteert u de gewenste tegelgroep. Bij de info van de groep kan u op de delete-knop klikken. De tegelgroep is nu gemarkeerd om te verwijderen. U kan deze actie op dit moment nog ongedaan maken door nogmaals op dezelfde knop te klikken. De groep is pas volledig verwijderd na het opslaan van de hele tegel configuratie. Opgelet: bij het verwijderen van een groep zullen ook alle tegels in deze groep verwijderd worden.
Onder bovenstaande opties ziet u een overzicht van de tegels die werden toegevoegd in deze tegel groep.
Tegels:
Onder elke tegel groep kan u 1 of meerdere tegels toevoegen. Om een nieuwe tegel toe te voegen, klikt u op de knop bij het overzicht van de tegels van de geselecteerde groep. Vervolgens wordt er onderaan in de lijst een nieuwe tegel toegevoegd. U kan meteen de naam van de tegel ingeven in het invoerveld van de naam. Voor het wijzigen van een tegel selecteert u de gewenste tegel in een bepaalde groep, waarna de details van die tegel worden weergegeven.
“Uitgeschakeld” (Disabled): Onder de naam van de tegel, kan u ervoor kiezen om de tegel al dan niet uit te schakelen. Deze optie kan u gebruiken indien een tegel nog/tijdelijk niet mag weergegeven worden.
Vervolgens kan u het type van de tegel selecteren, maak een keuze uit 1 van onderstaande opties:
- Tegel pagina (tile page): in de dropdown selecteert u een pagina, die dient weergegeven te worden wanneer een gebruiker op deze tegel klikt
- Link: in het invoerveld geeft u de link in naar een webpagina of applicatie, die dient weergegeven te worden wanneer een gebruiker op deze tegel klikt
- Ishtar app: in de dropdown selecteert u een applicatie uit de Ishtar suite, die dient weergegeven te worden wanneer een gebruiker op deze tegel klikt
Voor iedere tegel, dient er ook een icon of afbeelding op geladen te zijn. Vanuit u Windows of MacOS verkenner kan u een afbeelding selecteren en deze naar de “dropzone” slepen. Naast deze drag&drop functionaliteit kan u via de knop “Zoeken” (Browse) een icon/afbeelding toevoegen.
Als u een tegel wenst te verwijderen, selecteert u de gewenste tegel in het overzicht. Bij de info van de tegel kan u op de delete-knop klikken. De tegel is nu gemarkeerd om te verwijderen, u kan deze actie nog ongedaan maken door nogmaals op dezelfde knop te klikken. De tegel is pas volledig verwijderd na het opslaan van de hele tegel configuratie.
Rechten:
Per tegel kan men beperkte rechten instellen. Standaard zal iedereen in uw organisatie rechten hebben tot iedere tegel, tenzij u bij een tegel onder “Toegang beheren”, 1 of meerdere gebruikers en/of groepen heeft toegevoegd. Vanaf dan hebben nog enkel de toegevoegde gebruikers en groepen rechten tot deze tegel. Vergeet u zelf geen rechten te geven, indien u deze ook dient te kunnen zien aan de gebruikerskant. U kan deze rechten op ieder moment wanneer nodig nog aanpassen. Indien er beperkte rechten van toepassing zijn en u wenst bepaalde gebruikers en/of groepen hun toegang op te heven, selecteert u de nodige gebruiker(s) of groep(en) en klikt u daarbij op de delete-knop. Wanneer u alle groepen en gebruikers verwijderd, zal iedereen in uw organisatie opnieuw toegang hebben.
Beheren van licenties per app
In het tabblad licenties heeft u als administrator een overzicht van alle licenties per app. Alle Ishtar applicaties die beschikbaar zijn in uw organisatie worden hier opgelijst. Na selectie van een applicatie bv. “Ishtar.Time”, worden alle gebruikers weergegeven die een licentie hebben voor de geselecteerde applicatie.
Toekennen van een licentie:
Om een licentie toe te kennen aan een gebruiker, klikt u op de knop naast de naam van de applicatie. Een invoerveld verschijnt, waarin u de naam van de gebruiker dient in te voeren. U kan zoeken op voornaam, familienaam of email adres met behulp van een auto complete functionaliteit. Al na het invoeren van enkele characters worden de resterende opties weergegeven, waaruit u een gebruiker dient te selecteren. Het kan voorkomen dat een gebruiker meerdere keren in de lijst voorkomt. In dat geval kan u met uw muis even over een gebruiker “hoveren”, waarna het email adres van de gebruiker wordt weergegeven. Dit kan u helpen om de juiste gebruiker te selecteren.
Na het selecteren van een gebruiker wordt deze weergegeven in het overzicht en wordt deze automatisch opengevouwen. Naast de gebruiker ziet u nu een knop “Licentie toevoegen” (Assign license), waaraan u kan zien dat de gebruiker nog geen licentie heeft op dit moment. Door te klikken op bovenstaande knop, bevestigd u dat u de juiste applicatie en persoon heeft geselecteerd en wordt de licentie aan de gebruiker toegewezen.
Na het toewijzen van de licentie wordt de gebruiker in alfabetische volgorde weergegeven in het overzicht. Nadat u deze opnieuw selecteert, worden er naast de naam en email adres van de gebruiker, 2 andere knoppen weergegeven. Vanaf nu kan de gebruiker deze applicatie terugvinden en starten vanop zijn startpagina in Ishtar.365.
Toekennen van administrator rechten:
Indien een gebruiker ook toegang mag hebben tot de instellingen van een applicatie. Kan u na het toekennen van een licentie voor de gewenste applicatie, klikken op “Administrator rechten toevoegen” (Add administrator rights). Nadat de betreffende gebruiker de applicatie (opnieuw) heeft opgestart, zal hij via de knop "Settings" in het menu, toegang krijgen tot de instellingen van die applicatie.
Verwijderen van een licentie:
Om de licentie van een gebruiker/administrator weg te nemen, selecteert u de gewenste applicatie en gebruiker. Vervolgens wordt de gebruiker opengevouwen en ziet u naast de naam en email adres van de gebruiker, de knop “Licentie verwijderen” (Remove license). Door op deze knop te klikken wordt de licentie van de gebruiker meteen verwijderd. Na het verwijderen van de licentie zal de betreffende gebruiker deze applicatie niet meer kunnen starten en niet meer kunnen terugvinden in Ishtar.365.
Extra licenties nodig?
Wanneer nodig, kan u op elk moment licenties bijkopen. Contacteer onze sales afdeling of koop extra licenties aan via onze webshop. Eens de aankoop is afgerond, zullen uw aangekochte licenties meteen toegevoegd en beschikbaar zijn.
Beheren van groepen per app
In het tabblad groepen heeft u als administrator een overzicht van alle groepen die u kan configureren per applicatie. Per applicatie kan er een organigram geconfigureerd worden bestaande uit verschillende groepen en subgroepen. Per groep kan u ook de nodige gebruikers gaan beheren.
Alle wijzigingen in het organigram worden samen opgeslagen. Vergeet dus niet uw wijzigingen op te slaan door op de knop “Opslaan” (Save) te klikken.
Toevoegen van een groep:
Start met het selecteren van de gewenste applicatie waar u een nieuwe groep wenst toe te voegen. Daarna klikt u in de rechter bovenhoek op de knop “Nieuwe groep” (New group). Een nieuwe groep wordt in de linker bovenhoek toegevoegd, u kan deze verslepen naar de gewenste positie. Gelieve een naam in te voeren in het invoerveld en minimaal 1 gebruiker toe te voegen in deze groep. Pas nadat de naam van de groep is ingevoerd en de groep een gebruiker bevat, kan de configuratie worden opgeslagen.
Verwijderen van een groep:
Klik op de delete-knop voor de naam van de groep, die u wenst te verwijderen. De groep, alsook de gebruikers in de groep en de connectie tussen andere groepen, worden meteen verwijderd.
Configuratie van een organigram:
Elke groep heeft boven en onderaan een anker punt om deze te verbinden aan andere groepen. Een groep kan via het bovenste ankerpunt maar met 1 groep verbonden zijn. Een groep kan via het onderste ankerpunt verbonden zijn met meerdere sub-groepen. Klik op het ankerpunt, houd uw linker muisknop ingedrukt en sleep de lijn die zichtbaar wordt naar de gewenste groep. U hoeft de lijn niet exact op het ankerpunt van de gewenste groep los te laten. Wanneer de groep kan worden gekoppeld zal u merken dat deze groep automatisch wordt gekoppeld, wanneer u met de muis over de groep “hovered”. Wanneer de groep gekoppeld is met de gewenste groep hoeft u nog enkel uw linker muisknop los te laten.
Indien u de connectie tussen 2 groepen wenst te wijzigen, selecteert u het gewenste ankerpunt en sleept u de lijn naar een andere groep (die koppelbaar is) of laat ergens op de pagina lost om de connectie te verwijderen.
Importeren van een organigram:
Wanneer u voor ‘app X’ al een organigram heeft geconfigureerd en het organigram van ‘app Y’ net hetzelfde wenst, dient u niet alle groepen opnieuw aan te maken. Via de knop “Import” kan u het organigram van een andere app gaan importeren.
Indien u startte van een leeg organigram voor app Y, zal de optie boven de import knop weergegeven zijn. Nadat u app X heeft geselecteerd in de dropdown en op de knop “Import” heeft geklikt, wordt het organigram van app X in app Y weergegeven. Indien er initieel al een organigram was geconfigureerd voor app Y kan u bepalen via de checkbox “Huidige groepen overschrijven” (Overwrite current groups) wat u wenst te doen. Wanneer u de checkbox niet aanvinkt en op “Import” klikt worden beide organigrammen samen gevoegd. Indien u de checkbox aanvinkt en vervolgens importeerd, wordt het huidige organigram overschreven. U kan het organigram vervolgens nog wijzigen en uw wijzigingen opslaan.
Toevoegen van een gebruiker in een groep:
Om een gebruiker toe te voegen in een groep, klikt u op de knop. Een invoerveld verschijnt, waarin u de naam van de gebruiker dient in te voeren. U kan zoeken op voornaam, familienaam of email adres met behulp van een auto complete functionaliteit. Al na het invoeren van enkele characters worden de resterende opties weergegeven, waaruit u een gebruiker dient te selecteren. Het kan voorkomen dat een gebruiker meerdere keren in de lijst voorkomt. In dat geval kan u met uw muis even over een gebruiker “hoveren”, waarna het email adres van de gebruiker wordt weergegeven. Dit kan u helpen om de juiste gebruiker te selecteren. Eenmaal u een gebruiker heeft geselecteerd wordt deze onderaan in de groep toegevoegd.
Verwijderen van een gebruiker uit een groep:
Klik op de delete-knop voor de naam van de gebruiker, die u uit een groep wenst te verwijderen. De gebruiker wordt meteen uit de groep verwijderd. Dit is natuurlijk pas definitief nadat u de gehele configuratie hebt opgeslagen.
Personalisatie
In het tabblad "Personalisatie" kan u als administrator de look & feel aanpassen voor uw organisatie. U kan het logo van uw organisatie opladen en de hoofdkleuren wijzigen. De look & feel die u hier wijzigd is niet enkel van toepassing voor Ishtar.365, maar ook bij alle andere apps uit onze Ishtar suite.
Alle wijzigingen worden samen opgeslagen. Vergeet dus niet uw wijzigingen op te slaan door op de knop “Opslaan” (Save) te klikken.
Om het logo van uw organisatie op te laden of wijzigen, gaat u als volgt te werk. Vanuit u Windows of MacOS verkenner kan u een afbeelding selecteren en deze naar de “dropzone” slepen. Naast deze drag & drop functionaliteit kan u via de knop “Zoeken” (Browse) een afbeelding selecteren en toevoegen. Eens u een logo heeft toegevoegd kan u het nieuwe/gewijzigde logo al in de rechterbovenhoek bekijken als preview.
Om de hoofdkleur te wijzigen klikt u op de cirkelvormige kleur voor de naam "Theme". In de colorpicker kan u de gewenste kleur selecteren of invoeren via de #kleur-code. Na het wijzigen van het thema, zal u merken dat de geselecteerde kleur meteen wordt weergegeven als preview.
Om de kleur van het lettertype te wijzigen klikt u op de cirkelvormige kleur voor de naam "Theme". In deze colorpicker heeft u enkel de keuze om het lettertype weer te geven in het zwart of wit. Na het wijzigen van deze kleur, zal u merken dat de gewijzigde kleur meteen wordt weergegeven als preview.